Warmte terugwinning

Warmte terugwinning
 
Warmte terugwinning

Een unit voor zowel afvoer als toevoer. Zeer energiezuinig en comfortabel.

warmte_190% Rendement

De unit bestaat uit 2 motoren, 1 voor de afvoer van verontreinigde (warme) lucht uit de woning zoals keuken, badkamer en toilet. De andere motor zuigt verse, schone lucht direct van buiten aan en voegt deze toe aan bijv. de woonkamer en de slaapkamers. Beide luchtstromen worden gefilterd en door de unit geleid waar er overdracht van warmte plaatsvindt. De units hebben een gem. rendement van 90% en hoger.
Hierdoor wordt er geen koude buitenlucht toegevoerd waardoor er aanzienlijk op energiekosten wordt bespaard. Het systeem wordt ook wel balansventilatie genoemd omdat er evenveel lucht wordt afgevoerd als toegevoerd.

Onderhoud:
voor een goede werking van het systeem is het belangrijk regelmatig onderhoud uit te voeren, globaal bestaat dit uit het volgende:

Schoonmaken/stofzuigen van de filters. Ong. 1x per 2 maanden.1 x per jaar een grote onderhoudsbeurt. Het uitnemen van de wisselaar en deze borstelen en zuigen. De unit inwendig borstelen en zuigen. Controleren van de diverse aansluitingen en de condensafvoer. Reinigen van de motoren. Dit onderhoud dient door de installateur te geschieden. Reinigen van de kanalen, vooral de afvoerkanalen 1x per 10 jaar.

warmte_2warmte_3